Fluxuskondenzátor rovat - párhuzamos univerzum témájában

1897, január
Schwarz Dávid, nejének (Kaufmann Melánia úrhölgy) hathatós ápolásának köszönhetően felépült a tüdőbajából. Épp időben, hiszen megérkezett a hír a rendes, minőségi gázrúl. A léghajóba. A merev vázas, mínium csudába. A muszka gáz nem volt jó, meg a merev váz beszállítói is silány anyagokkal próbálkoztak. De…

Pipacsföld (miszerint vadmák) - vajon véletlen, vagy sem? Talányos. Gabonatáblák környékén gyakori gyom, de ez nem annak tűnik. Mintha termelnék.

"Ahogy haladtak, egyre több és több lett a nagy piros pipacs és egyre kevesebb a másféle fajta virág; csakhamar óriási pipacsföld közepébe kerültek. Mármost köztudomású dolog, hogy ahol nagyon sok pipacs van együtt, a szaguk olyan erős, hogy aki beleheli, elalszik, és ha az alvót nem viszik ki gyorsan a virágok közül,

Ment az ár-, maradt a belvíz. Borus Demeter napunk lesz, ha marad még víz pár hétig a kertek alatt, meg a mezőn, egy-két napot kibír a friss vetés, de sokat nem... ha kirohad, nem lesz ősszel aratóbál.

Amit az árvíz nem tudott tönkretenni, majd a belvíz. A zsákok tegnap még kint voltak, ma kezdték összeszedni. Ez békásmegyeri gát környéke, a felső gáton már lehet tekerni, a Duna parti szakasz még nem járható.

Advertisement